Köptips

Här hittar man tips på rc-bilar i olika prisklasser. Inför ett köp av en radiostyrd bil bör man försäkra sig att man får med allt man behöver för att komma igång (batterier till sändaren är det enda som kan behövas köpas till).

För nybörjaren

Nikko VaporizR 2

Detta är en tuff radiostyrd bil som kan ta sig fram på de flesta underlag tack vare det grova däckmönstret. Den radiostyrda bilen har en toppfart på 15 km/h. Den passar mindre barn (ej under 3 år). Bilen levereras med sändare som drivs av 3 st AAA batterier. Laddningsbart batteri med snabbladdare medföljer. Längd 28 cm. Osorterade färger.

För medelmåttan

Sword 1:10 MonsterTruck 4WD 2,4GHz

Detta är en fyrhjulsdriven radiostyrd bil som klarar tuff terräng galant. Den är utrustad med en elektrisk 550-motor som ger bilen en toppfart på 30 km/h. Den radiostyrda bilen har dubbla diffar, oljefyllda stötdämpare och kraftiga däck. En full laddning ger ca 15 minuters körtid. Den medföljande rattsändaren drivs med 8 st AA-batterier. 7,2 V NiMH-batteri på 1800 mAh och laddare medföljer också.

För entusiasten

Nanda BD8E 1/8 EP Brushless Buggy RTR

Den här radiostyrda bilen är ett riktigt kraftpaket med borstlös 540-motor som ger en helt otrolig acceleration. Den har en imponerande toppfart på hela 60 km/h! Bilen är utrustad med oljefyllda stötdämpare, förstärkt chassi i metall, drev i härdat stål, aluminiumtorn och justerbar upphängning. För att driva bilen används 2 st seriekopplade 7,2 V LiPo-batterier på 3300 mAh. Längd 50 cm, vikt 2,6 kg. 2,4 GHz rattsändare (drivs med 4 st AA-batterier), 2 st bilbatterier, laddare och engelsk manual medföljer.